هشدار بابت کرونا ویروس: در حال حاضر خدمات به دلیل شرایط ویژه ارائه نمی گردد.

مساجد قونیه

۱۴ اسفند ۱۳۹۸شبنم رفیعیانقونیه, مجله گردشگری

قونیه بزرگترین استان ترکیه از نظر وسعت می باشد. این شهر به دلیل پیشینه تاریخی و قدمت طولانی، دارای آثار تاریخی متعددی ست که توجه گردشگران را بخود جلب می کند. اگر به تاریخ اسلام یا از دیدن بناهای تاریخی لذت می برید سفر به قونیه را به شما پیشنهاد می کنیم. در پست زیر به معرفی برخی از این مساجد می پردازیم.

مسجد علاءالدین قونیه | Alâeddin Mosque

این مسجد از قدیم‌ترین آثار تاریخی دوران سلجوقیان می باشد و در روی تپه علاءالدین بنا شده است. این مسجد در دوره رکن‌الدین مسعود اول سلطان سلجوقی، شروع به ساخته شد و در زمان علاء الدین کیقباد اول به اتمام رسید.

مسجد کاپو

قدیمی ترین مسجد در شهر قونیه، مسجد کاپو نام دارد. این مسجد در قرن هفده میلادی ساخته شد و در مرکز شهر قونیه و در ناحیه مرکزی کاراتای واقع شده است.
معماری عثمانی‌ها و سبک خاص آن به وضوح در مسجد کاپو دیده می‌شود. داخل مسجد محرابی از جنس سنگ وجود دارد که به شیوه معماری عثمانی ساخته شده است. در کنار این محراب نیز یه منبر چوبی به چشم می‌خورد. کتیبه‌ای در داخل مسجد کاپو وجود دارد که به سال ۱۸۶۸ نیز تعلق دارد.
این مسجد از نمای بیرون، یک سقف ساده دارد اما از داخل سقف مسجد هشت گنبد در سایز و ابعاد مختلف را در خود جای داده است. مسجد کاپو با گچ بری و حکاکی‌های بسیار زیبا و بی نظیری تزیین شده چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.
در قسمتی که نماز جماعت بر پا می‌شود ده ستون از جنس مرمر وجود دارد که زیبایی خاصی به این محل می‌بخشد.

مسجد جامع عزیزیه

این مسجد طی سال های ۱۶۷۱-۱۶۷۶ ساخته شد. در سال ۱۸۷۶ در اثر آتش سوزی به طور کلی تخریب شد و در سال ۱۸۹۱ سلطان عبدالعزیز این مسجد را از نو ساخت.
این مسجد به دلیل سبک معماری بیرونی و نیز نقاشی‌های داخلی بسیار منحصر بفردش، مورد توجه بازدیدکنندگان و گردشگران قرار می‌گیرد.

مسجد سلطان سلیمیه

این مسجد در کنار موزه مولانا قرار دارد و از زیبا ترین معماری های عثمانی در قونیه می باشد. ساخت این مسجد در سال ۱۵۵۸ آغاز شد و در سال ۱۵۸۷ در زمان سلطان سلیم تکمیل گردید.

مسجد ایپلیکچی

این مسجد نمونه خوبی از معماری سلجوقی در قونیه می باشد که قدمت آن به قرن ۱۳ بر می گردد و حدود ۵۰ سال پیش بازسازی شد. این مسجد در مرکز شهر و نزدیک موزه مولانا قرار دارد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *